Op donderdag 20 september 2018 organiseren het Kenniscentrum voor Onderhoud en Beheer van Vastgoed (KOBV) en haar kennispartner Kiwa Compliance een event over duurzame transformatie met de titel:

Duurzame vastgoed transformatie: een forse opgave?

 

Thema: duurzame vastgoed transformatie

Het thema transformatie is momenteel zeer actueel. De groeiende vraag naar woonruimte als gevolg van de economische en bevolkingsgroei zorgt voor grote druk op de vastgoedmarkt. Met nieuwbouw alleen gaan we het niet redden. Transformatie van bestaand (en vaak verouderd) vastgoed biedt een prima oplossing. Van kantoren naar woningen, van bejaardentehuis naar zorgappartementen of van woningen naar hospice, er wordt volop getransformeerd. En dat moet in het tijdperk van de energietransitie op een duurzame manier.

Hoe kunnen we optimaal transformeren? Welke uitdagingen komen daarbij kijken? Wie zijn de stakeholders en hoe doen we dit duurzaam? Aan de hand van mooie voorbeelden en interactieve presentaties proberen we tijdens deze bijeenkomst op deze vragen antwoord te geven.

Programma en sprekers

Op de inspirerende getransformeerde locatie aan de Visseringlaan te Rijswijk zullen een drietal sprekers hun licht laten schijnen over duurzame transformatie. Allen hebben veel ervaring met transformaties en delen graag hun kennis.

 

Gerben van Dijk
Gerben heeft in zijn lange carrière vanuit Vernieuwing Bouw en de Bouwcampus de rol van aanjager. Hij is voorzitter van het Herbestemmingsteam, ambassadeur van Bouwstenen voor Sociaal voor hergebruik van maatschappelijk vastgoed en projectleider Experiment Kantoortransformaties bij het Woningbouwatelier Almere. Verder is hij als burgerraadslid betrokken op de ruimtelijke ontwikkeling van Rotterdam. Als directeur a.i. bij de Stichting Brugwachtershuisjes houdt hij zich bezig met de duurzame transformatie van markante gebouwtjes op cruciale plekken.

 

Joris Gribnau
Oprichter en mede-eigenaar van Kiwa Compliance Nederland en technisch directeur bij Kiwa Oesterbaai Maritime & Offshore. Joris is tevens aanjager van de transformatie van de Visseringlaan. Joris is vanuit de TU-delft gestart met zijn carrière.

 

 

 

 

Harry Vonk
Onafhankelijke opleider bij Teamplayer.nl en docent, bevlogen en inspirerende spreker. Trainer bij The Shield Group en BME opleidingen. Staat garant voor innovatieve concepten en programma’s. Zal ons meenemen in de wereld van transformatie (en renovatie) en zijn toolbox presenteren.

Hij doet dit speels en interactief.

 

 

Locatie

De te transformeren locatie in Rijswijk in de Plaspoelpolder leent zich uitstekend voor dit kennisevenement.  Ruw, rauw en tot de verbeelding sprekend. Voorheen een kantoor, nu met een nieuw bestemmingsplan; op deze locatie staan we letterlijk in de transformatie. Op het programma staat daarom een interactieve rondleiding door het pand, waarbij we onder andere door het Asbestmuseum kunnen lopen.

 

 

 

 

Kijkje in het Asbestmuseum

Broodroosters, pakjes sigaretten, asbakken en speeltreintjes ter promotie van asbestproducenten; allerlei soorten items staan uitgesteld in elf displaykasten op de locatie. Het museum is een initiatief van The International Asbestos Awareness Foundation, een stichting die tot doel heeft mensen bekend te maken met de gevaren van asbest en zo nog meer slachtoffers te voorkomen. Joris Gribnau van Kiwa Oesterbaai heeft een deel van de eigen collectie uitgeleend aan het Asbestmuseum.

Over KOBV en Kiwa Compliance

Het KOBV heeft de afgelopen 4 jaar regelmatig succesvolle events georganiseerd over bestaand vastgoed, verduurzaming, renovaties en opleidingen. De doelstelling van kennisoverdracht en uitwisseling tussen de kennispartners staat centraal. Dit event wordt georganiseerd in samenwerking met kennispartner Kiwa en is ook toegankelijk voor genodigden en geïnteresseerden.

Kiwa Compliance is een expert op het gebied van milieu- en gezondheidsvraagstukken. Al meer dan drie decennia houdt Kiwa Compliance zich bezig met risico- en compliance management van gevaarlijke stoffen. Dit doen ze in vastgoed, industrie en maritiem & offshore.  Kiwa Compliance is betrokken bij veel vastgoed transformaties.

Praktische informatie

Adres: Visseringlaan 26, Rijswijk (voldoende parkeerplek aanwezig)

Tijd: Het programma start om 14:00 en duurt tot ca. 16:30, aansluitend borrel en hapjes

Aanmelden: U kunt zich nu al online aanmelden door een mail met uw naam te sturen naar info@kobv.nl met als titel DVT