Aanmelden? stuur mail naar info@kobv.nl 

In de binnenstad wonen is ‘hot’. Er is een groeiende vraag naar woonruimte in de Nederlandse binnensteden en wonen boven winkels is populair. Onderzoek uit 2016 wijst uit dat er In Nederland zeker 40.000 etages boven winkels leeg staan. Gemeentes achten het noodzakelijk voor de leefbaarheid en economische versterking van het winkelgebied om de woonfunctie weer in het centrum terug te brengen. Het voorkomt verval en verpaupering en biedt een oplossing voor de hard groeiende vraag naar woonruimte. Dat biedt kansen voor Wonen boven Winkels en zelfs wonen in winkels.Winkels

Op 30 maart 2017 organiseert het KOBV weer een symposium over dit actuele thema: ‘Wonen boven Winkels‘ en mogelijk zelfs in winkels… het staat momenteel volop in de belangstelling bij alle vastgoedpartijen. Of zoals een van de inleiders stelt: ‘De stad en het centrum zijn mijn werkgebied met de focus op wonen boven winkels‘.

Wonen

In een interactief KOBV middagsymposium met interessante tafelgasten van o.a. Steeds, HISA en de centrummanagers van Gouda (beste binnenstadsmanagement in de periode 2015 t/m 2017) en Utrecht worden ervaringen, ideeën en strategieën gedeeld en bediscussieerd aan de KOBV kennistafel. Hoe bevorderen we wonen boven winkels en wat betekent dat voor het beheer en onderhoud?

 

Programma:

14:00 Ontvangst
14:30 Opening dagvoorzitter en voorstellen drie inleiders
14:35 Drie inleidingen van specialisten
15:35 Korte pauze
15:45 KOBV kennistafel Wonen boven Winkels, paneldiscussie met vijf tafelgasten
16:50 Afsluiting
17:00 Napraten met hapje en drankje

Graag nodigen wij u uit om deel te nemen aan dit symposium op 30 maart van 14:00 tot 17:00 in het kenniscentrum van het KOBV te Almere, Transistorstraat 110. Toegang is gratis na aanmelding! (info@kobv.nl). Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Steeds en het KOBV.

Sprekers

Alle drie de inleiders zullen vanuit hun perspectief en specialisme hun ervaringen delen over het Wonen boven winkels. De inleiders en panelleden stellen zich voor:

Henk de Jong, Projectmanager Wonen boven Winkels van Steeds bij de Gemeente Gouda. Steeds is het adviesbureau voor stedelijke vernieuwing dat de brug slaat tussen beleid en praktisch handelen. De kernactiviteiten omvatten het verbeteren en verduurzamen van vastgoed. Door zijn ruime ervaring als procesmanager is Henk breed inzetbaar op complexe projecten. Hij kan zich snel in complexe problemen verdiepen, knelpunten doorgronden en daardoor resultaat gericht werken. In zijn aanpak en werk als projectleider WonenbovenWinkels richt hij zich op feiten en onderbouwt creatieve oplossingen op gedegen wijze waardoor ik betrokkenen kan overtuigen. Henk heeft na zijn HTS Bouwkunde carrière gemaakt bij o.a. de gemeente.

 

Thijs Paré, Organisatieadviseur en interimmanager. Hij is directeur bij Wonen Boven Winkels Deventer. Thijs is een breed onderlegde interim manager/adviseur met een focus op maatschappelijk betrokken vastgoedgerelateerde organisaties. Hij krijgt energie van het helpen van organisaties met het optimaliseren van hun (vastgoed)keuzes. Hij is sterk in het vereenvoudigen van complexe materie en het maken van een heldere vertaling naar concrete oplossingsrichtingen. Thijs heeft na zijn studie aan de universiteit van Utrecht en zijn MRE bij TIAS/Nimbas o.a. gewerkt als planeconoom bij het Ontwikkelingsbedrijf van de Gemeente Rotterdam en als vastgoed, en bestuursadviseur bij woningcorporatie Ieder1. Thijs zal zijn ervaringen delen namens Platform Binnenstadsmanagement.

 

Ronald van Rossum, Centrummanager van de gemeente Gouda en de Samenwerkende Ondernemingsverenigingen Gouda. Geniale en humoristische verbinder, teamspeler, bruggenbouwer en probleemoplosser voor en met de ondernemers in de binnenstad van Gouda. Ronald heeft als centrummanager een aantal prioriteiten, zaken die zowel een praktische invulling als een langere termijn visie nodig hebben. Denk dan aan belangrijke zaken als Leegstand, Nieuwe Winkelen en Parkeren. De verbindende rol, mensen bij elkaar brengen blijkt steeds belangrijker te worden. Gouda heeft niet voor niets voor de periode 2015 t/m 2017 de prijs gewonnen voor beste binnenstad(smanagement).

 

 

Panelleden

De tafelgasten tijdens de paneldiscussie:
Marie Claire Aarts, Eigenaar UrbanPopup.
Martin Kleine Schaars, I’M Architecten
Anton Bruning, Bruning De Goede Vastgoedregisseurs
Jeroen Roose – van Leijden, directeur bij HISA en Centrum manager Utrecht
Peter Koet, Retail Vastgoed Adviseurs

Marie-Claire Aarts is founder van Urban Popup, dat gespecialiseerd is in vastgoedinnovatie. Zij ontwierp onder meer de LOFT2GO badkamer en keuken unit, waarmee in enkele dagen een verplaatsbare loftwoning in leegstaande winkels en de ruimtes daarboven kan worden gerealiseerd. LOFT2GO is speciaal ontwikkeld om zonder vergunningen te kunnen transformeren en kan ook permanent geplaatst worden.
Urban Popup is winnaar van de Accenture Innovation Award ‘Perfect Cities’, de CHANGE Award en finalist Stad van de Toekomst Challenge.

Martin Kleine Schaars is architect bij I’M Architecten uit Deventer. IM Architecten is een middelgroot architectenbureau dat zich vooral richt op woningen en op transformatie van monumenten. Hiermee wordt bedoeld dat bestaande en soms oude gebouwen, worden aangepast aan nieuwe bestemmingen. Uitgeroepen tot Deventer Overal Ondernemer van 2015.  Kleine Schaars heeft een zichtbare stempel op Deventer gedrukt met beeldbepalende gebouwen en niet te vergeten het nieuwe Go Ahead Eagles Stadion. Zelf is hij het meest trots op de projecten in de sociale woningbouw. Bijzonder is ook dat Martin gratis ontwerpen voor verenigingen maakt. De jury toonde zich onder de indruk dat het hem ondanks de crisis en het overlijden van zijn zakenpartner en beste vriend is gelukt een mooie onderneming te bouwen.

Anton Bruning begon zijn carrière na zijn studie bouwkunde te Haarlem in 1997 bij Boer Hartog Hooft Beheer B.V. te Amsterdam. Vanaf 2000 was hij werkzaam bij Biesterbos Vastgoed (BVF) als acquisiteur-beheer en accountmanager waar hij verantwoordelijk was voor de exploitatie van onder andere de voormalige Fokker fabrieken in Amsterdam de Strijp-S Philips fabrieken in Eindhoven. Vanaf begin 2006 werkte hij bij de in London gevestigde institutionele vastgoed belegger Halverton LLP (nu Internos) als senior Assetmanager. Daarna heeft hij zijn verdere kennis en ervaring uitgebreid bij AXA Real Estate Netherlands B.V. als senior Assetmanager. Tot medio augustus 2014 werkte hij als Assetmanager bij de aan de beurs in London genoteerde institutionele belegger Hansteen Holdings LLP . Daarnaast werkte hij al jaren als strategisch vastgoedadviseur voor een grote familie vastgoedportefeuille met A-1 winkels in Nederland en België en heeft dit voortgezet na zijn keus zich te vestigen als zelfstandig ondernemer.

Directeur bij Hisa, een bedrijf dat het verschil maakt in winkelgebieden. ‘Vol passie en met een frisse blik gaat Jeroen Roose – van Leijden geen uitdaging uit de weg. Hij helpt ondernemers om op een slimme manier samen te werken aan pragmatische oplossingen voor de uitdagingen die zij tegenkomen in hun winkelgebied. Jeroen weet hier met zijn tomeloze inzet, enthousiasme en creativiteit het verschil te maken. Hij brengt met zijn jarenlange ervaring en grote netwerk, vraag en aanbod perfect bij elkaar. Jeroen stuurt als directeur iedereen binnen Hisa aan, is al meer dan drie jaar centrummanager van het centrum van Utrecht en is een betrokken lid van de Nederlandse Raad van Winkelcentra (NRW).’

 

Peter Koet heeft al ruim 30 jaar ervaring binnen het winkelvastgoed. Gestart als manager binnen Albert Heijn verantwoordelijk voor het beheer, onderhoud en remodeling van Albert Heijn winkels in Zuid Nederland. Daarna is er een kleine zijstap is geweest in de cultuursector als Hoofd Technische dienst en bedrijfsleider van het Concert-en congresgebouw de Doelen te Rotterdam. Via SCM als winkelcentrum manager en met name als  account manager, is de overstap naar Intres, een retailserviceorganisatie voor zelfstandig ondernemers een kleine geweest. Sinds ruim zeven jaar is de vastgoedactiviteit van Intres verzelfstandigd en voert Peter Koet samen met André van Lieverlo, voorheen ook Ahold en Jamin, de directie van Retail Vastgoed Adviseurs BV.

 

Graag zien wij uw aanmelding tegemoet en ontmoeten u op dit interessante symposium over de nieuwe trend in wonen: Wonen boven Winkels en in Winkels!

WBW