De Locatie Schilder^sCool

Op 9 november 2017 organiseert het KOBV een event rondom een zeer actueel thema: de noodzaak van Vakopleidingen: Opleiden in ( af) bouw en techniek, een must !

Adres Schilder^sCool:  Meester Vriensstraat 2 te Rosmalen. Er is voldoende parkeergelegenheid rondom het gebouw!

  
Op de mooie locatie Vakopleiding Schilder^sCOOL in ’s-Hertogenbosch. gaan we met interessante sprekers een hele middag in op thema’s als:
  • Lege steigers zijn een doembeeld, dat willen we niet;
  • Hoe kom je aan goede medewerkers in de bouwbranche;
  • Opleiden in ( af) bouw en techniek, een must

Na de jarenlange recessie waarin veel bedrijven omvielen of toch flink moesten inkrimpen komt de pijnlijke realiteit van het tekort aan vakmensen stevig in beeld.
Dat vraagt om een verantwoorde strategie zowel aan de kant van de opdrachtgevers, de aannemers en de vakopleidingen. er is een duidelijke visie nodig voor opleiden en nieuwe instroom.
Het Kenniscentrum Onderhoud en Beheer Vastgoed, KOBV , vindt het een uitdaging om de betrokken partijen bij elkaar te brengen, kennis uit te wisselen en elkaar ideeën aan de hand te doen.

 

 

 

 

 

 

Het Programma

  • Het programma  start om 14:00 met opening en welkom door voorzitter KOBV
  • Daarna volgen inleidingen door John Broeders van Schilder^sCool, Pieter van Kessel, directeur van Bouwmensen Den Bosch, Karel van den Hoek van Van Dorp Opleidingen en Karel Jan Batenburg van Tectum Dakvakmanschap.
  • De middag wordt afgesloten met een inspirerend verhaal door Wiljan Vloet, manager Voetbalzaken van FC Den Bosch.
  • Tussendoor is er een korte pauze en om 16:30 ronden we af met een hapje en een drankje.

Voor belangstellenden bestaat de mogelijkheid om tussen 13:00 en 14:00 een korte rondleiding te volgen van ca. 15 minuten in de Schilder^sCool!

De sprekers

John Broeders, directeur van Schilder^sCOOL Tilburg, Nuenen en Den Bosch geeft achtergrondinformatie over zijn vakopleiding en licht ook aspecten toe van het Uitzendbureau BAS, waarvan hij eveneens directeur is;

 

 

Pieter van Kessel, directeur bij Bouwmensen Den Bosch, gaat in op de voetangels en klemmen die er bestaan om tot een structureel en constructief opleidingsprogramma te komen.

 

 

 

Het gerenommeerde opleidingscentrum Van Dorp van het gelijknamige installatiebedrijf met veertien vestigingen in het land, vaardigt Karel van den Hoek af die actief is als manager, trainer en coach. Hij zal heel transparant ingaan op de actuele stand van zaken met betrekking tot opleidingen in de branche. Interactie met de aanwezigen ontstaat vanzelf;

 

 

Karel-Jan Batenburg is directeur bij Tectum Dakvakmanschap. TECTUM verzorgt, organiseert en geeft opleidingen voor iedereen in de bitumineuze en kunststof dakbedekkingsbranche.

 

 

 

Gastspreker Wiljan Vloet, manager Voetbalzaken bij FC Den Bosch, gaat in op de uitdagingen en parallellen die er bestaan in zowel de sport als het bedrijfsleven.

 

 

 

Binnenkort ontvangt u een uitnodiging voor dit event en een programma. Aanmelden kan ook door een mail te sturen naar info@kobv.nl

De sponsoren

Deze bijeenkomst wordt mogelijk gemaakt door de medewerking van de volgende sponsoren en kennisinstituten: