Met ruim 50 deelnemers, zowel kennispartners als kandidaat-leden, was de eerste bijeenkomst van het Kenniscentrum voor Onderhoud en Beheer van Vastgoed een groot succes.

Het bestuur bestaande uit Maarten Dirkzwager, Theo Pennings, Tonne Broekman en Carlo Muller heeft zich voorgesteld. De preview van de KOBV website werd getoond, evenals een toelichting van de aanpak en activiteiten van het kenniscentrum. De leden werden uitgedaagd dar in mee te denken

In het kenniscentrum te Almere waren zij verder getuige van een presentatie met een tweetal demonstraties van nieuwe state-of-the-art technology bij het opnemen en inventariseren van vastgoed en gebreken door Everspartners. Tonne Broekman en Mark de Graaff van deze kennispartner gaven een inspirerende en hightech presentatie.

IMG_9633 IMG_9619 IMG_9632 IMG_9622

De eerste innovatie betrof het opnemen van gebouwen, woningen en andere vastgoedobjecten (zowel buiten als binnen) met behulp van een drone en softwaretechniek om dit te verwerken. Opnames van lastige gebouwen en op grote hoogte worden daarmee eenvoudiger, sneller, veiliger en goedkoper.

De tweede innovatie betrof een ultramoderne 3D laserscanner, waarmee allerlei vastgoedobjecten en ingewikkelde ruimtes eenvoudig kunnen worden gedigitaliseerd in 3D. Daarmee zijn lastige opnames en rekenwerk verleden tijd. Ook de foutmarge en kosten gaan flink omlaag.

De presentatie met mooie voorbeelden werd afgesloten met een tweetal demonstraties van de 3D laserscanner en een vlucht met de drone door de piloot.

De middag is afgesloten met een kennismakingsborrel van de partners en de introducees.