Op donderdag 28 september heeft in de Postkamer te Heerde het KOBV symposium over Hotels en Leisure plaats gevonden. In de sfeervolle ambiance van De Sorteerkamer hebben een groot aantal kennispartners en andere professionals uit de sector inspiratie opgedaan over de ontwikkelingen in Hotel en Leisure vastgoed en de hospitality branche in het algemeen.

 

 

 

 

 

 

Jürgen Smits, manager verblijfsaccommodaties bij De Efteling nam ons mee op een wondere reis door de wereld van de Efteling. Door de bril van de klant liet hij ons het park en zijn verblijfsaccommodaties Bosrijk, Loonse Land en het Efteling Hotel zien. Met bijna 5 miljoen bezoekers jaarlijks trekt hun unieke park jong en oud aan, tegenwoordig ook steeds vaker met meerdaagse verblijven. Dat daarvoor een innovatieve en strakke kijk nodig is op de klant en zijn (verblijfs) wensen maakte hij de aanwezigen duidelijk. Beheer en onderhoud in een dergelijke pretpark en vakantiepark omgeving vraagt een hele ander kijk op ons vakgebied. Flexibiliteit, meedenken, out-of-the-box en de juiste partners dragen bij aan de optimale beleving in De Efteling. Met uitzonderlijk hoge klanttevredenheidsscores en NPS rates van bijna 70% zijn ze al ruim 65 jaar een begrip. Ook schetste hij ons de uitdagingen van de toekomst en de constante scherpte die nodig is om aan de top te blijven. Met groeiplannen van het park, in de regio (Europa) en de focus op de klant is men met ruim 3000 medewerkers samen onderweg naar 2020. Jürgen gunde ons een kijkje in zijn sprookjeskeuken en de toepassing van kernwaardes als veiligheid, kwaliteit en betoverend, maar ook de strakke LEAN planning van zaken en hoge betrokkenheid van het personeel. De dia’s van de diverse verblijven Bosrijk, Loonse land en het Eftelinghotel maakten veel indruk en de getoonde filmpjes zorgden zelfs voor emoties in de zaal. De unieke werkwijze met behoud van de creatieve gedachtengoed van Anton Pieck zorgde voor verfrissende ideeën bij de aanwezigen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vervolgens nam trendwatcher in de Leisure en inspirator Hans van Leeuwen van PleisureWorld het over en nam ons in sneltreinvaart langs vele parken, hotels, verblijven, pretparken en andere leisure activiteiten in binnen en buitenland. Aangevuld met de laatste trends en ontwikkelingen deed hij de zaal duizelen van het vele, en grote (over)aanbod in de sectoren. Vastgoed in de hotel en leisurewereld wordt steeds unieker en aparter, getuige de vele forto’s van allerlei bijzonder locaties. Van lodges tot glampings, van belevenishotels tot superpretparken als Europapark, maar ook de Efteling. Er ging een wereld open voor de aanwezigen. Hans besloot zijn lange overzicht met vernieuwingen en disprupties met enkele rake stellingen waarde zaal middels eens/oneens op mocht reageren. Na wat korte en felle discussies kon de zaal overladen met nieuwe kennis en ideeen aan een verdiende borrel.

Wederom een geslaagd evenement dat mede dankzij de steun van onze sponsoren een succes is geworden. Dank gaat dan ook uit naar DuurzaamGebouw, Gebouwdashboard, WEL Inspectie, DuurzaamNL, Assa Abloy, MegaElektra, Bosch Security Projects en Verhoeven Vastgoedverbeteraars.