Op 15 december wordt er in het Kenniscentrum van het KOBV te Almere de jaarlijks eindejaarsbijeenkomst georganiseerd. Dit keer hebben we als actuele thema LEAN. Waarde creëren en verspilling elimineren. Dat betekent ook een interactieve en efficiënte bijeenkomst met twee topsprekers, Frits van Sambeek en Linda Cents.

Frits heeft ervaring opgedaan binnen de retail op het gebied het verbouwen van winkels conform new design en concept. Dit alles in een snel tempo, binnen de kosten en tijd met een vast team van bouwspecialisten. Linda is innovatiemanager bij een van de gerenommeerdste en grootste onderhoudsbedrijven van Nederland.

Het Programma voor 15 december

13.30 uur Ontvangst
14.00 uur aanvang opening voorzitter KOBV
14.15 uur Intro sprekers Frits van Sambeek van H&M & Linda Cents van Talen Vastgoedonderhoud
14.30 uur De Lean Filosofie door Frits van Sambeek / Lean bal spel
15.15 uur Pauze
15.30 uur De Lean toolbox door Linda Cents
16.00 uur Vragen en discussie rondje
16.30 uur Borrel

De Sprekers

frits-van-sambeekFrits van Sambeek is al 40 jaar werkzaam in Retail, begonnen als filiaalhouder van een van de eerste boetieks voor jeans en vrijetijdskleding in Nijmegen. Tijden de uitbouw van dit bedrijf (Fooks) doorgegroeid als manager store-development, omdat zijn interesse voor techniek en bouw sterker was dan zijn gevoel voor fashion. Tijdens de overnamen van Mexx heeft hij veel kennis opgedaan en zonder het te weten zijn eerste LEAN projecten uitgevoerd, dit met een vast bouwteam (partnership) en gezamenlijke (PULL) planning en strakke levering (JIT).

 

In zijn jaren bij H&M heeft hij zijn kennis vergroot door na 10 jaar bouwmanager van H&M Nederland te zijn geweest, de functie van inkoopmanager voor “non commercial products” te gaan invullen. Na 5 bijzondere jaren van internationaal werken en leven in Zweden kwam voor hem en zijn gezin de volgende uitdaging, verhuizen naar Canada voor het opstarten van H&M in de rol van “expansion manager” met verantwoordelijkheid voor het vinden en aanhuren van panden en het opzetten en managen van het bouwmanagement team.

 

Daarna is hij teruggekeerd naar Nederland om vervolgens onderdeel te zijn van het Global Construction Team in Zweden. In deze functie heeft hij de laatste 7 jaar invulling gegeven aan het opzetten van routines, het doen van audits en het introduceren van LEAN werken. Aangezien LEAN een team effort is, heeft hij niet alleen hun teams (wereldwijd) maar ook hun bouwpartners de weg mogen wijzen naar verandering en hoe LEAN denken en doen je daarbij kan helpen.

 

linda-centsIr. Linda M. Cents is sinds 2011 actief als Innovatie Manager bij Talen Vastgoedonderhoud, een van de grootste onderhoudsbedrijven in Nederland, gespecialiseerd in het onderhouden en renoveren van voornamelijk woningen in de sociale sector in bewoonde staat.

 

Een specialisme die vraagt om Ketensamenwerking, Resultaat Gericht Samenwerken Lean Management. Onderwerpen waar Talen Vastgoedonderhoud koploper in is.
Het zal een afwisselend en interactief programma worden, inclusief het LEAN bal spel, waarbij denken en doen (theorie en praktijk) elkaar gaan aanvullen.
De middag wordt afgesloten met de jaarlijkse eindejaarsborrel.

 

Lean manufacturing of lean production, beter bekend als lean, is een managementfilosofie in het vakgebied van operations management die erop gericht is om maximale waarde voor de klant te realiseren met zo min mogelijk verspilling. Door verspillingen te elimineren gaan de operationele kosten omlaag, wat in het algemeen leidt tot een verbetering van het bedrijfsresultaat. De principes van lean manufacturing zijn afkomstig van de Japanse autofabrikant Toyota, waar men zich via Joseph Juran en William Edwards Deming ging richten op kwaliteitsplanning, -verbetering en -beheersing. Deze twee deden bouwden voort op de school van scientific management, begonnen door Frederick Winslow Taylor. Door de successen van Toyota kreeg deze filosofie meer bekendheid en navolgers. Vanaf de jaren negentig wordt lean in veel bedrijven toegepast. Bron: Wikipedia