Op 24 november vond er in het Kenniscentrum voor Onderhoud en Beheer van Vastgoed weer een inspirerende meeting plaats. Dit keer stond het beheer en onderhoud van de buitenruimte centraal in de inleidingen van 3 kennispartners Tauw, T&G groep en Zoontjens.


img_3316De eerste spreker Alexander Pieters van ingenieursbureau Tauw ging in zijn rol als businessleader Wijkverbetering in op de buitenruimte, ‘Een last of een lust?’ Zijn stelling  (bedrijfs)buitenruimtes dragen onvoldoende bij aan de gebruiks- belevings en toekomstwaarden van uw bedrijf…  werd door de zaal onderschreven. Hij liet ons vervolgens aan de hand van enkele treffende voorbeelden zien dat de buitenruimte in hoge mate bijdraagt aan een prettige, gezonde en duurzame leefomgeving. Iedereen heeft behoefte aan groen en rust. Buitenruimte helpt daar in hoge mate aan mee en verlaagt stress en zorgt voor sociale cohesie.wijkbijduurstede Het project dat Tauw in Wijk bij Duurstede heeft gerealiseerd met een watergang en dat middels ‘street art‘ ook bij de omwonenden het enthousiasme en betrokkenheid aanjaagde is een inspirerend voorbeeld. Zijn oproep om elke bedrijf of woninggebied adaptief te maken met de buitenruimte en leefomgeving en houding en gedrag bij mensen te veranderen sloot perfect aan op de volgende spreker.

 

eindhovenimg_3333

 

 

 

 

 

 


img_3315 Dat waren directeur Hans Smulders van T&G en zijn collega George van Lit. Hans pakte het verhaal op waar Alexander stopt en liet ons in een passievol betoog zien hoe T&G als landelijk opererend terrein -en groenvoorzieningenbedrijf de buitenruimte aanpakt, onderhoudt en beheert en daarbij volledig de klant ontzorgt. Een trend die steeds nadrukkelijker zichtbaar wordt. Steeds meer bedrijven, instellingen, scholen en andere organisaties realiseren zich dat hun buitenruimte het visitekaartje is van hun organisatie of bedrijf en het vastgoed de (duurzame) uitstraling geeft die bij hen past. Daar past T&G als maatschappelijk verantwoorde onderneming bij, omdat ze veel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk helpen. Hun buitengewoon veelzijdige dienstverlening en enorme kennis en expertise zetten zij in voor duurzame relaties met hun klanten. Ze leveren geïntegreerde totaaloplossingen in samenwerking met partners. Een duidelijk bewijs van hun ‘ontzorg-strategie’ werd vervolgens door George gedemonstreerd door hun zelf ontwikkelde app voor beheer en onderhoud van de buitenruimte. Klanten zijn daar mee up-tot-date op de hoogte van de belangrijkste en relevante informatie over de buitenruimte rondom en op hun vastgoed.

 

img_3318tgimg_3323

 

 

 


img_3320Daarmee kwamen we op ‘het dak terecht’ met de laatste spreker, Gaston van der Heijden van Zoontjens. Zoontjens is marktleider in oplossingen voor platte daken, met dakbestrating, galerij- en balkonophogingen en parkeerdekken in allerlei toepassingen. Terecht heette zijn presentatie ‘Wonen, werken en parkeren op daken’. Een imposante lijst projecten met allerlei duurzame en onderhoudsvriendelijke oplossingen kwam in zijn presentatie langs, waarbij voor iedere belasting en grootte een product op maat is ontwikkeld, afhankelijk van constructie, dakbedekking en hoogte van het systeem. Innovatieve en bewezen (Zoontjens bestaat al ruim 100 jaar) toepassingen waar Gaston ook enkele fysieke voorbeelden van had meegenomen. Ook accessoires en het onderhoud en beheer verzorgen zij voor hun klanten. Voor veel aanwezigen ging er een wereld aan mogelijkheden open met dit verhaal ‘op hoogte’!

 

 

dakterras img_3324dakterras-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De middag is afgesloten met een gezellige netwerkborrel.