Dit bijzondere event van het KOBV vond op 9 november jl. plaats in de Schilders^COOL te ’s-‘s-Hertogenbosch.

Een bijzondere locatie voor dit symposium. Daar waar dagelijks schilders en stukadoors worden opgeleid gingen we nu met een gemêleerd gezelschap in discussie over de noodzaak van opleiden. Die bleek al snel duidelijk, de vraag is alleen hoe en hoe interesseer je tegenwoordig jongeren voor een technische vakopleiding en verbeter je het imago ervan?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na 4 boeiende en verschillende, maar ook aanvullende presentaties van de Schilder^sCOOL, Bouwmensen, De van Dorp Academie en Tectum dakvakmanschap ging Wiljan Vloet, Manager voetbalzaken van FC Den Bosch in een inspirerend betoog in op de noodzaak om jeugd op te leiden, te begeleiden, te laten samenwerken en te laten ontwikkelen tot betaald voetballer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De presentaties werden afgewisseld met enkele leuke video’s van Nederlandse cabaretiers over verbouwen en vakmensen. Voorafgaand aan het symposium maakte een grote groep gasten gebruik van de mogelijkheid om een rondleiding te krijgen door de Schilder^sCOOL en STUCwerk. Boeiend en professioneel, de moeite waard.

 

 

 

 

 

 

Het Kenniscentrum voort Onderhoud en Beheer van vastgoed vindt het belangrijk dat we ook aandacht hebben voor onze (toekomstige) vakmensen. Zonder hen weinig onderhoud en beheer. De aanwezigen beaamden dit meermaals en gingen met veel nieuwe inzichten en kennis na de borrel weer richting huis.

Binnenkort verschijnt er een korte video met een impressie van de geslaagde middag. Dank aan de sponsoren die deze middag mede mogelijk maakten.