‘Doosjes schuiven is niet van deze tijd’

Polvo, niet een naam die bij lokaal werkende bouwbedrijven meteen herkenning oproept.  De van oudsher familiebedrijven die onderdeel zijn van Polvo, zijn echter stuk voor stuk “wereldberoemd” in hun regio waar ze in sommige gevallen al meer dan 125 jaar actief zijn. Polvo is de gebundelde kracht die er toe doet voor de bouw en industrie. Hét adres als je behoefte hebt aan vergaande samenwerking, integratie met vooral de  focus op  de beste oplossing voor verbeterpunten in het totale proces. Met service op een hoog niveau.

Door Herman van Dinther

“We zetten Polvo niet direct neer als brand. De tien bedrijven binnen Polvo hebben allemaal een eigen werkgebied en lokale naamsbekendheid. Vooral bij landelijk opererende bedrijven presenteren wij ons als Polvo. Dat kunnen wij omdat wij achter de schermen alles goed geregeld hebben voor die doelgroep. Die lokale reputatie van de familiebedrijven bij onze  klant en – onderschat dat niet – de medewerkers, moet je koesteren. Daar ligt het hart van de zaak.”
Aan het woord is Remco Lammen, ruim tien jaar  binnen de Polvo-organisatie  werkzaam,  waarvan de laatste zeven jaar als commercieel directeur. Polvo is sinds 2011 gevestigd in Moerdijk waar alle niet-commerciële  afdelingen zijn  gebundeld in één hoofdkantoor.  In Moerdijk wordt  het totale logistieke proces  geregeld en de inkoop, ICT en de marketing gedaan.

Gezonde discussies

Remco (42): “Als commercieel directeur stuur ik een aantal verkoopleiders aan maar ik sta ook met onze vertegenwoordigers en projectbegeleiders van ons projectbureau met de voeten in de klei. Ik heb een prachtbaan met veel variatie. Nieuwe concepten uitrollen, computerintegraties met bijvoorbeeld woningbouwcorporaties,  procesbeheer, bewaker van voortgang en resultaat, contacten met fabrikanten en productontwikkeling op de voet volgen. Heerlijk. Ik heb het vak in de praktijk geleerd, heb gewoon als timmerman op de bouw gestaan. Als ik ’s avonds thuiskom en ik zou niet moe zijn, dan klopt er iets niet. Dan werk je waarschijnlijk met ja-knikkers, dan kom je uitgerust thuis. Gezonde discussies met het oog op verbetering en een brede horizon zijn essentieel.”
Waarmee hij wil zeggen dat je er samen voor staat om het goed te laten gaan in je bedrijf.
“Jijzelf en je collega’s moeten alert zijn, openstaan voor ontwikkelingen en anderen daar attent op maken. Een van de buitendienstmedewerkers maakte mij attent op het KOBV, een platte organisatie waar mensen elkaar ontmoeten die kennis willen delen. Tijd willen steken in kwalitatieve samenwerking. Dat past bij ons dus wij passen bij het KOBV. Het zoeken naar partnership zit bij ons ingebakken. Het doet mij goed om vast te stellen dat ondernemers bereid zijn tijd te steken in de bijeenkomsten van het KOBV. Tijd is kostbaar voor ondernemers, dus wanneer zij de tijd en moeite nemen om naar de activiteiten, zo’n vijf per jaar, te gaan, dan zegt dat wel wat. Ik heb respect voor de mensen die het KOBV maken tot wat het is.”

‘Remco Lammen is commercieel directeur bij Polvo en voortdurend bezig om de kwaliteit van service op een hoog peil te houden.’

De passie waarmee Remco over Polvo praat maakt duidelijk dat hij zich als een vis in het water voelt.
Ja, dat is zo. Mijn conditie hou ik overigens graag op peil met sporten als golfen,  tennis, mountainbiken en yoga. Tja, je moet wel blijven werken aan een  goede balans”, lacht hij.

Contract zegt niets

“Fijne samenwerking is voor alle partijen plezierig, de opbrengst is dan altijd hoger dan de kosten. Tevreden klanten lopen niet weg, daarom staat dienstverlening bij ons heel hoog in het vaandel. De tijd van doosjes schuiven is allang voorbij, je productenrange moet vallen in een totaal dienstenpakket met goede service.  Op een bouwproject kunnen we diverse diensten aanbieden zoals digitaal bestellen via onze app of een ingerichte container welke als magazijn fungeert. We bieden deuren en hang- en sluitwerk aan inclusief de montage en projectbegeleiding. We bieden advies voor onder andere luchtdicht bouwen. Het zijn zo maar enkele voorbeelden uit ons brede aanbod.
Een contract zegt mij uiteindelijk niet veel, beter is je erop te focussen dat klanten blijvend tevreden zijn. Een ontevreden klant doet eenvoudig geen bestellingen meer, daar helpt een contract echt niet bij. Mensen doen zaken met mensen, commercie is vooral aandacht. Zo simpel is het. Je moet er gewoon voor elkaar zijn en zorgen dat alles klopt.”

Innovatie

“Je mag ambities  hebben toch? Een ambitie  van mij was zeven jaar geleden om bij  projecten al bij de ontwikkeling en calculatiefase betrokken te worden. Wij kunnen onze kennis en  ervaring inbrengen bijvoorbeeld bij domotica- oplossingen en samen de klantenwens vertalen in de juiste producten.
Een onderscheidend product uit eigen ontwikkeling is RED. Dat biedt oplossingen voor het langer thuis kunnen wonen. Denk hierbij aan personenalarmering, veilige en comfortabele toegang, producten voor hulp in huis en digitale communicatie met de mantelzorg. RED maakt het mogelijk om ouderen op een veilige en gemakkelijke manier langer thuis te laten wonen door het aanbieden van een revolutionair systeem. Dit systeem maakt het mogelijk om zorg op afstand aan te bieden doordat ouderen met één druk op de knop naar een toegewezen zorgverlener kunnen bellen voor eventuele hulp. Door het beveiligde elektronische slot dat mede  door middel van een elektronische sleutel te openen is voorkom je inbraak en creëer je een veilig gevoel bij de thuiswonende. Met name bij zorgbehoevende mensen,  woningbouwcorporaties en verenigingen van eigenaren leveren wij een toegevoegde waarde. We hebben de kennis voor een goed advies in huis. En we borgen kwaliteit omdat de montage van de oplossingen door onze eigen gespecialiseerde mensen gebeurt.  Om onze medewerkers te blijven inspireren  hebben we een  branchegerichte MBO-3 en -4 opleiding  maar bieden ook klanten workshops en cursussen aan.

WIE IS POLVO BV?

Polvo BV is een bv van een 10-tal gerenommeerde ijzerwarenvakhandels, namelijk Leys, Holtgrefe, vdStad, Lekkerkerker, Kruyt, vdHam ,Dubson, De Schakel, Kobam en Hendriks met 36 vestigingen door heel Nederland.

Polvo is gevestigd in Zevenbergen. Binnen Polvo wordt met 3 regios gewerkt m.n. zuid, west en oost.Vanuit Polvo worden een aantal zaken centraal per regio geregeld. Het betreft administratie, ICT, logistiek en inkoop. Marketing & reclame wordt centraal voor alle bedrijven aangestuurd.

Polvo is lid van de inkooporganisatie Zevij/Necomij waar Ivana als huismerk wordt gevoerd. Daarnaast is Polvo bv onderdeel van Pallieter group bv.

Binnen Polvo bv hebben er zich 3 specialisaties ontwikkeld die zich op het gebied van persoonsalarmering, ontzorgen van timmerfabrieken en ventilatietechniek specialiseren.